Menu
Your Cart

Electrozi Cupru

Cum se sudează cupru

Cuprul și aliajele sale sunt utilizate pe scară largă în construcții, în special în comerțul electric și sanitar. Cuprul este un excelent conductor de electricitate și are o rezistență ridicată la coroziune și uzură. Aceste active unice oferă, de asemenea, provocări unice. Lucrul cu cupru, în special sudarea cuprului, necesită tehnici proprii speciale. Înainte de a lucra cu cupru, învațati să îl folositi în siguranță, luând precauții adecvate, identificând aliaje și grosimi.

Luând măsurile de siguranță adecvate

Purtați echipamentul de protecție adecvat. Ori de câte ori are loc sudarea, trebuie să oferiti uneltele de protecție adecvate. Ochelarii de siguranță, chiar și în casă, trebuie purtați. Casca de sudare este posibil cea mai importantă piesă din echipamentul de siguranță, deoarece oferă protecție împotriva eventualelor scântei atât pentru ochi, cât și pentru piele. De asemenea, vă protejează de razele ultraviolete care vă pot deteriora vederea. O geacă de sudură vă va proteja de focul aprins și arc electric.

Mănuși grele, rezistente la flacără, trebuie de asemenea purtate pentru a proteja brațele și mâinile de arsuri și zgârieturi. Alegerea materialului va ajuta de asemenea, la protejarea împotriva șocurilor electrice.

Nu uitați să vă protejați picioarele cu cizme grele din piele. Având gărzi metatarsiene peste șireturi vă pot proteja gleznele și piciorul superior de căderea obiectelor.

Evitați să atingeți piese electrice sub tensiune. Șocul electric ucide indivizii în fiecare an. Asigurați-vă că purtați cizme izolate și nu purtați niciodată mănuși cu găuri. Mașinile de sudare trebuie să fie întotdeauna împământate în mod corespunzător, iar echipamentele trebuie oprite atunci când nu sunt utilizate.

Pentru a vă proteja în continuare, înlocuiți întotdeauna piesele reparate în timp util și nu sudați în condiții de umezeala.

Luati masuri suplimentare de precautie! Pentru a lua măsuri de precauție suplimentare, luați în considerare locația cilindrilor dvs. de gaz comprimat. Ele trebuie să fie departe de arcuri și de căldură excesivă, precum și fixate pe o suprafață robustă pentru a preveni căderea. De asemenea, buteliile nu trebuie să fie împământate pentru a preveni electrocutarea.

Nu uitați: Nimeni nu regretă faptul că a avut echipament de stingere a incendiilor. Dacă aveți un extinctor vă puteți salva de la moarte pe tine sau familia ta.

Alegerea cuprului

Evitați metalul murdar, pictor sau vopsit anterior. La sudare, trebuie utilizat doar metal curat. Nu sudați materialele care au fost vopsite sau placate anterior. Aceste metale pot elibera vapori în exces. Dacă știți că un metal a fost în contact cu un material periculos, nu sudați decât dacă au fost curățați corespunzător. Materialele periculoase pot pune viața în pericol și pot elibera fum în exces. Dacă trebuie să sudați un cupru vopsit sau placat, aveți grijă cu ventilația. Folosiți respiratorul și sudați-vă într-o zonă deschisă.

Evitați aliajele. În timp ce aliajele de cupru pot fi sudate, fiecare aliaj se va suda diferit de altul. O impuritate poate provoca diferite relativități de expansiune termică, conductivitate termică sau conductivitate electrică. Aliajele de cupru trebuie utilizate numai de către un sudor mai experimentat. 

De exemplu, uită-te la aliajele cupru-zinc. Zincul reduce sudabilitatea cuprului. De asemenea, conține o temperatură scăzută de fierbere, rezultând vapori toxici care pot fi produși la sudare.

Sudarea cuprului

Folosiți raportul corespunzător de gaz. În funcție de tipul de sudura utilizat TIG (tungsten gaz inert) sau MIG (metal inert gaz) și de grosimea cuprului dvs, va trebui să ajustați raportul dintre gaz și temperatură. Ca regulă generală, cupru sub 2 mm ar trebui să aibă gaz argon și până la 160A aplicat. 

 Dacă cupru este mai gros, va trebui să reglați gazul și amperajul aplicând heliu și ridicând amperiul. Căutați online sau manualul sudorului pentru a determina cel mai bun raport pentru cupru. Dacă sudura nu merge bine, încercați să utilizați 100% gaz de heliu. Are o putere mai mare în comparație cu Argon, ceea ce permite să se aplice mai multă căldură pe cupru.

Preîncălziți cupru. Deoarece cuprul are o conductivitate termică ridicată, este necesară încălzirea și preîncălzirea ridicată la grosimi de peste 0,01 C”(2 mm). Preîncălzirea este întotdeauna măsurată în grade și poate fi oriunde de la 50 de grade Fahrenheit la 752 grade Fahrenheit . Pentru a preîncălzi, introduceți pur și simplu cupru într-un cuptor până când s-a constatat creșterea dorită a temperaturii.

Preîncălzirea permite metalului să se răcească mai lent după sudare, care ajuta la o sudură mai fină. Acest lucru reduce, de asemenea, riscul de fisurare.

Inițiați un arc pentru a obține băltoaca. După ce echipamentul dvs. de siguranță este pornit și sunteți gata să porniți, porniți arcul. Țineți arcul constant timp de 2-3 secunde până apare băltoaca. La sudarea cu cupru, arcul trebuie să fie la aproximativ 70 de grade față de cupru.Un arc este o linie de tragere a energiei electrice creată între electrod și materialul pe care îl sudați, cupru.

Adăugați umplutura în baltă. De îndată ce balta a apărut, aplicați ușor o cantitate mică de umplutură prin arc pentru a suda metalele împreună. Aplicați umplutura testând ușor pe măsură ce arcul sudează cuprul.

Eni-1 este un electrod pentru sudarea cuprului și bronzurilor, în special a bronzurilor din staniu. OK 94 25 este potrivit de asemenea pentru placarea oțelurilor și pentru lucrări de reparație la scară mică la fontele sudabile. Acesti electrozi sunt folositi si pentru repararea și construcția piesel..
0.00 Lei
Afişare 1 - 1 din 1 (1 pagini)
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu politica de utilizare a cookie-urilor. Detalii aici.