Menu
Your Cart

Electrozi Aluminiu

Sudarea cu Electrozi de Aluminiu

Cantitatea de dezinformare pe Internet cu privire la electrozii de sudare aluminiu este uimitore. Sunt sigur că toată lumea cu un stick/arc/sudor SMAW sau DC TIG sudor a vrut să sudeze aluminiu la un moment sau altul.  Ce ar trebui să fie declarat este că AC TIG cu argon sau de heliu este cel mai lent, mai curat, și cel mai controlabil mod pentru sudura din aluminiu. DC TIG cu heliu poate face sudură din aluminiu, dar arcul său fierbinte și penetrarea profundă poate fi cel mai bun pentru suduri mai groase. MIG, care este DC, este mult mai rapid decât TIG, dar nu este aproape la fel de controlabil, deoarece nu se poate topi metalul de baza, fără a adăuga un metal de umplere. Nu este necesară o armă cu bobină sau un pistol cu împingere în cazul în care cablul MIG este drept și tensiunea de tracțiune și setările de sudură sunt corecte. Nici TIG, nici MIG nu poate  face sudură din aluminiu în condiții de Breezy.

Tehnici de Sudare cu Electrozi din Aluminiu

Sudarea cu arc a fost istoric importanta pentru construcții de la adoptarea sa comună în secolul al XIX-lea. Astăzi, este o componentă esențială a fabricației atât a clădirilor, cât și a vehiculelor. Oțel este cel mai frecvent utilizat pentru sarcini de sudare, dar anumite situații fac apel pentru aluminiu, care este în special mai dificil de a lucra cumparat cu oțelul. Cu toate acestea, cu abordarea corectă și de planificare, puteți face sudare cu arc de aluminiu cu ușurință, dacă sarcina este la un site de lucru sau într-un atelier de Hobbyist.

Proprietățile aluminiului face un metal mai dificil pentru sudură decât oțelul: se extinde mai mult ca răspuns la căldură, și din moment ce este mai mică temperatura de topire face mult mai ușor să se topească o bucată întreagă de metal în timpul procesului de sudare. Cu toate acestea, dacă faci sudură cu atenție și la viteza corectă și de temperatură, aluminiu poate fi sudat cu arc prin intermediul metodei heliarc sau stick. Fii incredibil de atent atunci când faci sudare cu arc electric, și niciodată nu te uita la un arc fără  protectie.

Sudare cu arc de bază

Deși evoluțiile în tehnologie în ultimul secol au permis pentru crearea de suduri automate și mai eficiente, mașini de sudură, procesul de bază de sudare cu arc a rămas același. Sudare cu arc este un proces de fuziune două bucăți de metal împreună prin utilizarea unui arc electric, care creează o căldură intensă capabile de topire a pieselor metalice. Când este topit cu un electrod special acoperit, metalul topit este amestecat cu o umplutură care leagă cele două părți într-o singură unitate. Există diferite metode de sudare cu arc electric, pe baza tehnicilor și materialelor implicate în proces.

Probleme cu aluminiu

Oțel este adesea considerat metalul de baza pentru sudura și în comparație, aluminiu este un metal de notorietate dificil de a fi sudat de catre un sudor cu arc. Ca un metal activ, cu o tendință de a forma oxizi, este mai greu pentru a crea o umplere de legare potrivita pentru sudarea cu electrozi de aluminiu. Atunci când sunt combinate cu conductivitatea termică de metal ridicat și punctul de topire scăzut, este foarte ușor pentru un sudor novice sa topeasca complet piesele de aluminiu implicate în proces. Ca urmare, primul pas pentru sudare cu arc de aluminiu este de a curăța metalul de bază de orice oxizi sau uleiuri de solvent. Al doilea pas este de a fi conștient de abordarea dumneavoastră.

EL AlSi5 este un electrod invelit potrivit pentru sudarea aliajelor de tip AlMgSi, de ex. EN AW 6060/6063, 6005, 6201 etc. Acest electrod (OK AlSi5) este potrivit și pentru sudarea pieselor turnate din aliaje AlSi5Cu și AlSi7Mg. Clasificare Compozitie chimica % ..
0.00 Lei
El AlSi12 este un electrod invelit adecvat pentru sudarea pieselor turnate din aluminiu tip AlSi, AlSiMg și AlSiCu.   OK AlSi12 este de asemenea utilizat ca material de adaus la sudarea cu gaz. Clasificare Compozitie chimica % Proprietati mecanice ..
0.00 Lei
Afişare 1 - 2 din 2 (1 pagini)
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu politica de utilizare a cookie-urilor. Detalii aici.